Hírek
Kezdőoldal » Hírek » Nagyszerű hetet tölthettünk együtt az olasz tengerparton

Nagyszerű hetet tölthettünk együtt az olasz tengerparton

2019.07.21.

Egy hetet tölthettek el az U12-es fiaink az olaszországi Cesenaticóban, az Eurocamp táborban

Nagyszerű hetet tölthettünk együtt az olasz tengerparton

 

Egy hetet tölthettek el az U12-es fiaink az olaszországi Cesenaticóban, az Eurocamp táborban, ahol kb. 800 sportoló gyermek táborozik egyszerre, többféle sportágban, számos kosárlabdázni vágyó fiatallal és csapattal.
A 10 órás utazás hamar elrepült, így első nap délután már a tengerpartot kémlelhettük, ismerkedhettünk a környékkel.
Első nap sajnos esett az eső, így teremben tartottuk az első edzést. A hét célja az volt, hogy megtanítsunk egy új támadási elemet a srácoknak. A játékos feladatok mellett főleg erre koncentráltak az edzők, Monok Tibor és Juhász Levente. Szerdán különleges edzésben lehetett része a kis lurkóknak, hiszen Alberto Morea, az olasz első és másodosztályban is edzősködő edző tartott edzést, labdás ügyességi feladatokkal, angolul.
Pénteken egy kis jamboree-val zártunk, közös mérkőzések a Gyakorló DSE lányaival, dobóversenyek. A 2-ball game-et Dénes Lóránd és Bíró Benedek nyerte, nagyon ügyesek voltak.
Monok Tibor: - A Kosársuli először vett részt olaszországi edzőtáborozáson, de a jövőben szeretnénk rendszeresen visszatérni. Itt az immár hagyományos klagenfurti tornák után (ahová az U16-tal mentünk) újabb korosztálynak adtunk lehetőséget nemzetközi táborozásra.
A gyerekek az edzéseken elsajátítottak egy támadási elemet az egy hét alatt. Üde színfoltot jelentett az edzőtábor ideje alatt a már régebbről ismert edző labdás ügyességi fejlesztő edzése, amiből a jelenlegi edzők is elleshettek feladatokat.
Az edzéseken túl számos szabadidős tevékenységre volt lehetőség, poetang, foci, röplabda, homokvárépítés a tengerparton, Acqualand csúszdapark, valamint bejártuk Cesenatico és Cervia városát, ami számos újdonságot tartogatott a gyerekeknek.
Azért választottuk ezt a helyszínt, mert a létesítmények ideálisak edzőtáborozáshoz, a szabadtéri pályák a tenger mellett helyezkednek el, eső esetén fedett csarnokot biztosítanak, és minden adott, hogy az edzés után is jól érezzék magukat a gyermekek.
Külön öröm, hogy a 10 kisfiúnk mellett a Gyakorló DSE 12 kosárlabdás kislányával együtt tudtunk kiutazni, így 22 gyermek élvezhette a tengerparti edzőtábor minden előnyét a tao támogatás segítségével.
Ha minden jól megy, jövőre újra megpróbáljuk!

 

Egy hetet tölthettek el az U12-es fiaink az olaszországi Cesenaticóban, az Eurocamp táborban, ahol kb. 800 sportoló gyermek táborozik egyszerre, többféle sportágban, számos kosárlabdázni vágyó fiatallal és csapattal.

A 10 órás utazás hamar elrepült, így első nap délután már a tengerpartot kémlelhettük, ismerkedhettünk a környékkel. Első nap sajnos esett az eső, így teremben tartottuk az első edzést. A hét célja az volt, hogy megtanítsunk egy új támadási elemet a srácoknak. A játékos feladatok mellett főleg erre koncentráltak az edzők, Monok Tibor és Juhász Levente. Szerdán különleges edzésben lehetett része a kis lurkóknak, hiszen Alberto Morea, az olasz első és másodosztályban is edzősködő edző tartott edzést angolul. Pénteken egy kis jamboree-val zártunk, közös mérkőzések a Gyakorló DSE lányaival, dobóversenyek. A 2-ball game-et Dénes Lóránd és Bíró Barnabás nyerte, nagyon ügyesek voltak.


Monok Tibor: - A Kosársuli először vett részt olaszországi edzőtáborozáson, de a jövőben szeretnénk rendszeresen visszatérni. Itt az immár hagyományos klagenfurti tornák után (ahová az U16-tal mentünk) újabb korosztálynak adtunk lehetőséget nemzetközi táborozásra. A gyerekek az edzéseken elsajátítottak egy támadási elemet az egy hét alatt. Üde színfoltot jelentett az edzőtábor ideje alatt a már régebbről ismert olasz edző labdás ügyességi fejlesztő edzése, amiből a jelenlévő edzők is elleshettek feladatokat. Az edzéseken túl számos szabadidős tevékenységre volt lehetőség, poetang, foci, röplabda, homokszobrászat a tengerparton, Acqualand csúszdapark, csocsóbajnokság, valamint bejártuk Cesenatico és Cervia városát, ami számos újdonságot tartogatott a gyerekeknek.


Azért választottuk ezt a helyszínt, mert a létesítmények ideálisak edzőtáborozáshoz, a szabadtéri pályák a tenger mellett helyezkednek el, eső esetén fedett csarnokot biztosítanak, és minden adott, hogy az edzés után is jól érezzék magukat a gyermekek, ismerkedjenek az olasz kultúrával. Külön öröm, hogy a 10 kisfiúnk mellett a Gyakorló DSE 12 kosárlabdás kislányával együtt tudtunk kiutazni, így 22 gyermek élvezhette a tengerparti edzőtábor minden előnyét a tao támogatás segítségével. Nagyszerű alkalom egy ilyen tábor arra, hogy a gyermekek még jobban megszeressék a kosárlabdát és a csapatsportot.


Ha minden jól megy, jövőre újra megpróbáljuk!


Nézzetek meg GALÉRIÁNKAT itt!