Hírek
Kezdőoldal » Hírek » Húsz éves a kaposvári Monok SE

Húsz éves a kaposvári Monok SE

2019.09.27. | Kapos Extra

Napjaink neves játékosai közül többen is itt alapozták meg későbbi sikereiket

Húsz éves a kaposvári Monok SE

Megalakulásának huszadik évfordulóját ünnepli a Monok SE civil szervezete. A kaposvári kosárlabdás utánpótlásnevelő sportegyesület továbbra is várja azokat, akik kedvet éreznek ehhez a játékhoz.

 

„Annak idején, az elsők között alapítottunk Magyarországon magánkézben lévő kosárlabda sulit – emlékezett vissza a kezdetekre Monok Tibor elnök, az egykori kiváló NB I-es játékos. – Akkor kuriózumnak számított mindez, és hosszú éveken át, a TAO megjelenéséig semmiféle állami támogatást nem kaptunk. Az eltelt évek alatt folyamatosan sikerült kialakítani a különböző korcsoportokat, és még kosárlabda óvodát is csináltunk, ami az első volt hazánkban.”

 

Az egyesület talán akkor volt a csúcson, amikor több mint száz fiatal pattogtatta a labdát itt. Napjaink ismert felnőtt játékosai közül a jelenlegi magyar válogatott Filipovity Márkó és Benke Szilárd, valamint Papp Péter, Hock Gergő, Bogdán Benedek, Kocsis Zalán és Esküdt Zsombor is itt alapozta meg a későbbi pályafutását – a Kaposvári Sportiskolán keresztül egészen a KKK-ig. Volt olyan szezon, amikor a Monok SE két csapatot is indított a megyebajnokságban, az idén pedig sikerült a csúcsra érni, és megnyerte a somogy megyei bajnokságot.

 

A 20 év során rendszeresen szerveztek nyári táborokat is, Kaposváron, Fonyódligeten, idén pedig már egy olaszországi edzőtáborba is eljutottak, valamint rendszeresen részt vesznek a klagenfurti United World Games tornán.

 

„Természetesen továbbra is várjuk azokat, akik szeretik ezt a labdajátékot – folytatta a klubvezető. - Beindult a Palánta-program az általános iskola első, második és harmadik osztályos növendékei számára, de stabil, régóta működő egyesületként a nagyobbakra is számítunk, szabadidősport-jelleggel.”

 

Az edzések már el is kezdődtek, a Monok SE a Zrínyi, a Csokonai, a Gyakorló, az KE és a Klebelsberg kollégium tornatermeiben tartja tréningjeit.

Írta: Orosz Ferenc, Kapos Extra