Hírek
Kezdőoldal » Hírek » Kadett csapatunk is jól kezdett

Kadett csapatunk is jól kezdett

2019.10.25.

Száz felett dobtunk a Dunaújvárosi Sárkányoknak, akik egy fiatal új csapat. A meccs jó lehetőséget adott arra, hogy a mi kezdőink is többet játszanak

Monok SE – Dunaújvárosi Sárkányok/B 105 – 15 (29-4, 28-2, 22-2, 26-7)


Már nagyon vártuk kadett csapatunkkal az első mérkőzésünket. A tavalyi csapat játékosainak egy része maradt, illetve kiegészültünk néhány új játékossal, akik között van rutinos, illetve teljesen kezdő kosaras is.


Ennek tükrében elsőre talán nem is baj, hogy úgy alakult, hogy csoportunk valószínűleg leggyengébb csapata ellen kezdhettük meg a bajnokságot (akiket dicséret illet, hiszen a nagy különbség ellenére is becsületesen végighajtották a mérkőzést).


Jól kezdtünk, a kemény védekezés és a letámadás is meghozta a könnyű kosarakat. Pontjaink nagy részét labdaszerzések után, illetve gyorsindításokból szereztük. Külön öröm, hogy a cserejátékosok beállása után is nagyon kevés ponton tudtuk tartani a vendégeket.


A jó eredményt a védekezésnek köszönhetjük, amelyen nagyon sokat dolgoztunk és reméljük, hogy az erősebb ellenfelek ellen is jól fog működni. A felállt védelem elleni játékainkon még nagyon sokat kell csiszolnunk, ezen a mérkőzésen inkább (sokszor látványos) egyéni megoldásokkal tudtunk operálni abban a kevés helyzetben, amikor nem sikerült végigvinni a gyorsindításainkat.


Dobók: Tóth Levente 36, Kistankó Dominik 28, Ilia Gergő 14, Szekeres Áron 9, Láris Márton 8, Bátorfi Roland 4, FrancsicsBarna 4, Balogh Bence 2.

 

írta Ilia Attila