Hírek

Bemutatkoznak fiatal edzőink: Visnyei Zoltán

2020.11.17.

Az új edzői generáció tagja, Visnyei Zoltán, saját nevelésű játékosunk volt. Ismerkedjetek meg vele ti is egy kicsit.

Bemutatkoznak fiatal edzőink: Visnyei Zoltán

Az utánpótlásnevelés terén feladatunknak tartjuk azt is, hogy ne csak a gyermekek utánpótlásáról gondoskodjunk, hanem az edzői bázist is szélesítsük. Így kezdett el dolgozni Zoltán is nálunk, először a palánta korcsoportban, de idén már kengurukkal is foglalkozik. A gyerekek nagyon szeretik.

Így vallott arról, milyen kötődése van a kosárlabdához.


"8 éves koromban kezdtem el kosárlabdázni az akkor induló Monok SE tagjaként, immáron 20 éve. Számomra hamar kiderült, hogy megtaláltam azt a sportot, amiért azóta is rajongok. Több csapatban játszottam, kezdve a suli bajnokságban, később megyebajnokságban, majd pedig Pécsen egyetemi bajnokságban, gyakorlatilag bármerre is sodort a sors, a kosárlabdától sosem szakadtam el.


Rengeteg embert ismerhettem meg a játéknak köszönhetően, barátságok alakultak ki, melyek meghatározták a fiatal koromat. Az edzősködés gondolata először a 13 évvel fiatalabb öcsémmel való játék közben fogalmazódott meg bennem, a közös hobbinak köszönhetően igyekeztem neki átadni a tudásomat és látva a folyamatos fejlődését, arra gondoltam, hogy ezt szívesen csinálnám. Innentől kezdve úgy jártam a testvérem meccseire, hogy az edzők tevékenységét figyeltem leginkább, és szerencsémre jó kapcsolatot sikerült kialakítanom velük. Elkezdtem segíteni nekik, volt, hogy én ugrottam be helyettesítőnek, majd pedig bizalmat kaptam, és részt vehettem az egyik Monok kosártáborban is, mint segítő.


A PTE-n diplomát szereztem rekreációszervezőként, majd a sportedzői képzést is elvégeztem. Ezután egy véletlen szerencsének köszönhettem azt, hogy most ott lehetek edző, ahol annak idején elkezdtem pattogtatni.


A gyerekekkel mindig is jól kijöttem, ezért nem volt kérdés, hogy velük szeretnék foglalkozni, és igyekszem játékos módon megtanítani nekik a kosárlabda alapjait."