Hírek

Mindenünk megvan a harchoz, csak küzdenünk kell

2020.11.30.

Folytatjuk fiatal edzőink bemutatását - Kovács Bence

Mindenünk megvan a harchoz, csak küzdenünk kell

Kovács Bence tagja volt megyebajnok csapatunknak 2019-ben, majd elkezdett dolgozni a legkisebbekkel, és besegített a nagyobb csapatoknál is, folyamatosan képzi magát.


Így jellemzi a kosárlabdával való kapcsolatát:

Kovács Bence: - "8 évesen találkoztam először a kosárlabdával, amikor is elszöktem a napköziből egy edzésre. Nagyon magával ragadott a sport, ez mellett pedig a sporttal járó közösség, hogy tartozhattam valahova, és új barátokat szereztem. Egészen 18 éves koromig a kaposvári utánpótlásban pattogtattam, mellette az iskoláim csapatát is képviseltem (Zrínyi, Táncsics).


Sajnos 18 évesen elég komoly sérülést szedtem össze, lett egy gerincsérvem, amit azonnal műteni kellett, és az orvosok azt javasolták, mellőzzem a kosárlabdát. Nyilván, aki ismer, ismeri a legrosszabb tulajdonságom is, hogy soha nem adom fel. Akkor is így tettem, és mikor egyetemre kerültem, újra belekezdtem a kosarazásba, de újabb és újabb sérülések és műtétek következtek, ami sok volt már számomra. Elgondolkoztam, hogy ha játékosként már nem is, hogy máshogy tudnék a kosárlabda közelében maradni, és kamatoztatni azt a tudást, amit az évek során összeszedtem. Ekkor fogalmazódott meg bennem az edzősködés gondolata, amit eleinte "kényszerpályának" tekintettem, de lassan rájöttem, hogy én erre születtem, hiszen 8 éves korom óta nem telt el úgy nap, hogy ne a kosárlabdával keljek és feküdjek. Kicsit fanatikus vagyok, de az a jó a fanatikus emberekben, hogy lelkiismeretesek abban, amit szeretnek.


Ezután kaptam lehetőséget a Monok SE csapatánál edzőként.
Mára már felhagytam a kosarazással és az edzői pályára fókuszálok, amiben tudom, hogy óriási sikereket fogok elérni. Jelenleg a Monok SE U14 serdülő korosztályát viszem, illetve az U18-nál besegítek, mint másodedző.


Ja, és a végére egy jó tanács edzőként, játékosként, ismerősként, barátként: aki teheti, sportoljon, hiszen amellett, hogy egészséges és fit leszel tőle, megtanít rengeteg dologra, ami későbbi életünkben visszaköszön, mert bárki bármit csinál és jó szeretne lenni benne, higgye el, mindenünk megvan a harchoz, csak küzdenünk kell."