Hírek

Serdülő siker

2020.12.20.

Hétvégén serdülő csapatunk is győzelemmel tért haza Pécsről.

A 3. serdülő fordulóban Pécsre, a Rátgéber Akadémiára látogattunk, ahol a C csapattal mértük össze tudásunkat, majd a Dunaújváros csapatával.

 

 

NKA Pécs C - Monok SE 49-60 (13-12,14-23,6-13,16-12)
A mérkőzésen pontszámban kiemelkedett Szűcs Péter 23 és Babócsai Bertold 20 ponttal.

 

Monok SE - Dunaújvárosi Sárkányok 66-52 (13-11,23-2,14-20,16-19)
Kiemelkedőek: Szűcs Péter 22, Babócsai Berti 21, Kováts Donát 12.

 

 

Kovács Bence, edző: - Először is gratulálok a Srácoknak, nagyon kitettek magukért! A legelső meccset a Rátgéber Akadémia C csapatával jatszottuk, nagyon erőteljesen kezdtük a mérkőzést, éreztetni akartuk, hogy ma nyerni jöttünk. Az első félidőben a betörési kísérletek nagy részét sikerült megakadályozni (többször is lejárt az ellenfél támadó ideje), és a labdaszerzésekből kialakított gyorsindításokat nagyon kreatívan oldotta meg a csapat. A második félidőben a cél az volt, hogy megtartsuk a kialakitott előnyt (kb. 10 pont), ne csináljunk butaságokat és jól menedzseljuk a hátralévő időt. Összességében egy nagyon jó kis derbi volt, és nyugodtan mondhatom, hogy ezt a győzelmet az év eleje óta gyakorolt védekezésünkkel értük el.


A második mérkőzést a Dunaújvárosi Sárkányok csapata ellen játszottuk, szöges ellentéte volt az előző meccsnek, laposabb hangulatú, "álmos" meccs volt, látszódott, hogy nem maradt sok energiája a Srácoknak. Szerencsére az első meccsen összeállt védekezésünket továbbra is tudtuk alkalmazni, ami nagyon nem feküdt az ellenfélnek, az egyéni teljesítményeknek köszönhetően tudtak pontokat szerezni. Nálunk rengeteg bravúr kosár született a második félidőben. Végül magabiztosan tudtunk nyerni.

 

Köszönöm a csapatnak a koncentrációt és az odafigyelést, amellyel mindig meg tudtuk valósítani azt, amit kértem.

Kellemes ünnepeket mindenkinek!